ANSI High Velocity Impact

Ramele si lentilele trebuie sa reziste impactului cu o bila de otel de 6,35 mm lansata cu o viteza de 164,6 km/h. Lentilele trebuie sa ramana pe rame si sa nu se sparga. De asemenea, ramele trebuie sa ramana intacte.

Toate modelele de ochelari Wiley X sunt supuse testelor ANSI .

ANSI High Mass Impact

Ramele si lentilele marca Wiley X supuse testului ANSI trebuie sa reziste la impactul cu un proiectil cu varf ascutit, cu greutatea de 500 de grame, lansat de la o inaltime de 127 cm. Acest test garanteaza in mare masura ca ochelarii vor face fata oricaror incercari la care vor fi supusi.

Toate modelele de ochelari Wiley X sunt supuse testelor ANSI .

V0 Ballistic Test

Ramele si lentilele trebuie sa reziste la impactul cu un proiectil de 3.8 mm lansat cu o viteza de 700-720 km/h ( ochelarii din gama Changeable).

Ramele si lentilele trebuie sa reziste la impactul cu un proiectil de 5.56 mm lansat cu o viteza de 594-612 km/h ( ochelarii din gama Goggles).

Acest test garanteaza in mare masura ca ochelarii vor face fata oricaror incercari la care vor fi supusi .

EN.166 Standard

EN.166S (Safety glasses):
Conform acestui standard lentilele si ramele trebuie sa reziste la impactul cu o sfera de otel de 22 mm. avand o greutate  de 43 gr., lansata de la 1.3 m cu o viteza de 18 km/h. Lentilele trebuie sa ramana pe rame si sa nu se sparga. De asemenea, ramele trebuie sa ramana intacte.

EN.166F (Safety glasses):
Conform acestui standard lentilele si ramele trebuie sa reziste la impactul cu o sfera de otel de 6 mm avand o greutate 0.86 gr., lansata cu o viteza de 162 km/h. Lentilele trebuie sa ramana pe rame si sa nu se sparga. De asemenea, ramele trebuie sa ramana intacte.

EN.166B (Safety goggles):
Ramele si lentilele rezista la impactul cu o sfera de otel de 6 mm si greutatea de 0,86 grame, lansata la o viteza de 432 km/h.Lentilele trebuie sa ramana pe rame si sa nu se sparga. De asemenea, ramele trebuie sa ramana intacte.