Folosirea acestui site implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la Termenii, conditiile de utilizare si a Politicii de confidentialitate.

Art 1. OBIECTUL SI ELEMENTE DEFINITORII
Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC NORIAD&PARTNERS SRL, prin intermediul magazinului virtual www.wlx.ro, catre CUMPARATOR.

Principalii termeni au urmatoarea semnificatie:

CUMPARATOR – persoana fizica, companie sau alta entitate juridica ce emite o COMANDA.

VANZATOR – societatea comerciala SC NORIAD&PARTNERS SRL, avand sediul social in Ilfov, Voluntari, Str. Caporal Musat Nr. 21, Cod 077190, cu nr. de inregistrare in Registrul Comertului: J23/1302/2011 si CIF RO28480960 .

BUNURI si SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in COMANDA, care urmeaza a fi furnizate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI.

COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre VANZATOR si CUMPARATOR prin care VANZATORUL este de acord sa livreze BUNURILE si SERVICIILE si CUMPARATORUL este de acord sa primeasca aceste BUNURI si SERVICII si sa faca plata acestora.

CONTRACT – O COMANDA confirmata de catre VANZATOR.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA (denumit in continuare DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

SPECIFICATII – toate specificatiile si/sau descrierile BUNURILOR si SERVICIILOR asa cum sunt precizate in COMANDA.

Art 2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, CUMPARATORUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care VANZATORUL isi deruleaza operatiunile. COMANDA va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1. COMANDA (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice .
2. Specificatii CUMPARATOR (acolo unde este cazul)
3. Termeni si conditii

Daca VANZATORUL confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptarea comenzii de catre VANZATOR se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea VANZATORULUI catre CUMPARATOR, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. VANZATORUL nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.
Prezentul CONTRACT intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre VANZATOR. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat.

Art 3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
a) VANZATORUL isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in COMANDA si va livra BUNURILE si SERVICIILE care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile CUMPARATORULUI.
b) Informatiile prezentate pe site-ul VANZATORULUI au caracter informativ si pot fi modificate de catre VANZATOR, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. Imaginile produselor nu creeaza obligatii contractuale. Informatiile prezentate pe site nu substituie sfatul medicului sau al altui specialist, CUMPARATORUL este obligat sa aiba o prescriptie valabila, cu o vechime de maxim 6 luni, emisa pentru lentile de contact de un specialist (oftalmolog sau optometrist). VANZATORUL nu isi asuma nici o raspundere privind calitatea produselor si eficienta acestora in tratament, utilizarea informatiilor si a serviciilor se face pe propria raspundere a CUMPARATORULUI.
c) Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „Contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. VANZATORUL are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Art 4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
VANZATORUL poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea CUMPARATORULUI, nefiind necesar acordul acestuia. VANZATORUL va fi intotdeauna responsabil fata de CUMPARATOR pentru toate obligatiile contractuale.

Art 5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
CUMPARATORUL intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice nici una dintre informarile primite de la VANZATOR.
Intregul continut al site-ului www.wlx.ro, incluzand in aceasta notiune texte, imagini, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date sau materiale, este proprietatea SC NORIAD&PARTNERS SRL sau a furnizorilor sai, fiind aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Toate drepturile de proprietate, inclusiv cea intelectuala, asupra site-ului www.wlx.ro si a continutului sau vor ramane in posesia VANZATORULUI.
Totodata, numele site-ului, precum si insemnele grafice, sunt marci inregistrate ale SC NORIAD&PARTNERS SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Folosirea fara acordul scris a VANZATORULUI a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

VANZATORUL asigura utilizatorului site-ului acces limitat pe acest site in scopul cumpararii produselor si informarii de specialitate dar nu ii confera dreptul de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a folosi in scopuri comerciale acest site fara acordul expres si in scris al SC NORIAD&PARTNERS SRL.

Art 6. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE
Toate documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre CUMPARATOR VANZATORULUI, vor ramane in proprietatea VANZATORULUI. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la VANZATORULUI si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.
Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de CUMPARATOR cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al VANZATORULUI.
SC NORIAD&PARTNERS SRL isi rezerva dreptul de a trimite materiale promotionale utilizatorilor care comanda din magazinul virtual www.wlx.ro sau care s-au inscris la Newsletter-ul acestui site.

Art 7. TERMENE si PENALITATI
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a COMENZII, VANZATORUL este obligat sa anunte CUMPARATORUL de termenul estimat de finalizare a livrarii. CUMPARATORUL va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la VANZATOR, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii CONTRACTULUI in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care CUMPARATORUL intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de VANZATOR, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care VANZATORUL primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

Art 8. FACTURARE – PLATI
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. VANZATORUL va emite catre CUMPARATOR o factura pentru BUNURILE si SERVICIILE livrate, obligatia CUMPARATORULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Art 9. RISCURI SI RESPONSABILITATI
a) Livrare
VANZATORUL se obliga sa expedieze BUNURILE si SERVICIILE in sistem de livrare door-to-door catre CUMPARATOR. In conditii exceptionale (meteorologice, starea drumurilor, etc), VANZATORUL va informa CUMPARATORUL despre intarzierea survenita si va furniza un termen estimat de livrare.

VANZATORUL nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate, motiv pentru care aceasta va avea dreptul de a nu livra partial sau integral o anumita comanda in cazul in care anumite produse nu mai apar in oferta curenta a furnizorului sau nu sunt disponibile din alte motive. Aparitia unei astfel de situatii va fi comunicata in cel mai scurt timp clientului care a lansat o comanda care cuprinde produse in aceasta situatie.

b) Transport – Ambalare
VANZATORUL se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu BUNURILE si SERVICIILE in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care VANZATORUL colaboreaza sau catre reprezentantul CUMPARATORULUI.
VANZATORUL va asigura ambalarea corespunzatoare a BUNURILOR si SERVICIILOR si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. VANZATORUL va efectua livrarea BUNURILOR si SERVICIILOR pe teritoriul Romaniei.

c) Informatii

In cazul in care preturile sau alte informatii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, VANZATORUL isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre problema aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

d) Accesare site

CUMPARATORUL foloseste site-ul pe riscul propriu, VANZATORUL. fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea /accesarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.

Art 10. ACCEPTARE
Acceptarea va fi facuta atunci cand BUNURILE si SERVICIILE sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in COMANDA. In cazul in care CUMPARATORUL descopera ca BUNURILE livrate sau SERVICIILE furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci VANZATORUL va aduce la conformitate BUNURILE si SERVICIILE, fara a imputa CUMPARATORULUI eventuale costuri legate de aceste operatiune.
De asemenea, VANZATORUL va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea O.G. nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, ceea ce confera CUMPARATORULUI (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 10 zile sa denunte unilateral CONTRACTUL, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala in scris (document semnat de CUMPARATOR si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) pretul CONTRACTULUI, conditionat de returnarea BUNURILOR si SERVICIILOR in ambalajul original si doar daca acestea nu au suferit deteriorari sau nu prezinta semne clare de utilizare. Cheltuielile aferente returnarii bunurilor vor fi suportate de catre CUMPARATOR. VANZATORUL are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile CUMPARATORULUI au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre CUMPARATOR, in conditiile legislatiei.

Art 11. GARANTII
Toate produsele comercializate pe site-ul www.wlx.ro beneficiaza de garantia legala contra viciilor ascunse si termen de valabilitate, acolo unde este cazul. Toate produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Garantia pentru ochelarii WileyX se acorda pentru o perioada de 360 zile calendaristice de la data cumpararii produsului . Pentru celelalte produse garantia se acorda pentru 30 zile calendaristice de la data cumpararii produsului.

Produsele care urmeaza a fi schimbate / returnate in perioada de garantie se trimit insotite de o copie dupa factura care atesta cumpararea lor. Cheltuielile de transport aferente trimiterii produsului defect vor fi suportate integral de catre CUMPARATOR, urmand ca VANZATORUL sa trimita pe cheltuiala proprie produsul ce va fi primit in schimb dupa constatarea defectului, integritatii sigiliilor, precum si modului de manevrare / montare. Trimiterea produselor defecte se face dupa anuntarea prealabila a unui reprezentant al VANZATORULUI specificand exact care este defectul constatat. Defectele vizibile se reclama in momentul efectuarii receptiei. Prin defect vizibil se intelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului. Orice reclamatie ulterioara referitoare la acest tip de defecte nu va fi luata in considerare. Receptia se considera ca fiind efectuata in aceeasi zi in care produsul a fost livrat si/sau preluat de catre client sau un reprezentant al acestuia.

Art 12. PROMOTII
Reducerile nu se cumuleaza, aplicandu-se principiul celui mai mare procent de reducere. Asadar produsele aflate la promotie, nu vor beneficia de eventuale reduceri suplimentare, cum ar fi de exemplu cupoanele de discount. De asemenea, CUMPARATORUL poate sa aleaga care dintre promotii sa le aplice la COMANDA curenta.

Art 13. TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra BUNURILOR si SERVICIILOR va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea CUMPARATORULUI in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul VANZATORULUI).

Art 14. RASPUNDERE
VANZATORUL nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care CUMPARATORUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre VANZATOR a oricarei din obligatiile sale conform COMENZII si pentru daune care rezulta din utilizarea BUNURILOR si SERVICIILOR dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
VANZATORUL va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea COMENZII nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Art 15. FORTA MAJORA
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Art 16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul CONTRACT este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila sau, in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale, se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul VANZATORULUI.

Art 17. PREVEDERI DIVERSE
Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TERMENI SI CONDITII sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

Partile in CONTRACT vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. TERMENII SI CONDITIILE din acest CONTRACT inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale dintre Parti referitoare la subiectul prezentului CONTRACT si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Art 18. DISPOZITII FINALE
Prin lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu a unui contract valabil incheiat.