CE ESTE SI CUM SA PASTREZI UN PRODUS CU LENTILE CE AJUSTEAZA CANTITATEA DE LUMINA

Lentile ce Ajusteaza Lumina (fotosensibile) se intuneca in functie de lumina ambientala emisa de soare. Mai intunecate in zilele insorite si clare in zilele innorate.
Lentilele ce ajusteaza lumina in timp real, au in compozitie milioane de molecule ale unor substante precum clorura de argint sau halogenura de argint. Moleculele sunt transparente la lumina vizibila in absenta radiatiilor ultraviolete (UV) ceea ce este normal pentru iluminarea artificiala. Dar cand lentilele LA (Light Adjusting) sunt expuse la razele ultraviolete, cazul soarelui direct, molecule sufera un proces chimic care le determina sa-si schimbe forma. Noua structura a noilor molecule absoarbe o anumita cantitate din lumina vizibila, cauzand astfel intunecarea lentilei. Numarul moleculelor ce sufera transformarea variaza cu intensitatea razelor UV. Studiile au aratat ca tranzitia functioneaza chiar mai bine in conditii de temperaturi scazute.
Reacționând la razele UV, ele nu vor reacționa la lumina artificială astfel rămânând clare când sunt purtate în încăpere, chiar și în condiții de lumină intensă, oferind condiții de vizibilitate optimă atât în interior cât și în exterior. Va rugam sa luati in consideratie ca unele casti de motociclete au in viziera inclus filtrul de protectie UV, de asemenea si majoritatea autovehiculelor au aceste filtre in geamuri. Aceasta inseamna ca moleculele nu pot absorbi radiatiile UV si lentilele nu se vor intuneca.
Pentru a obține performanțe optime de la lentilele noastre fotosensibile, care dispun de o durată de corecție a tentei de 2 ani, vă recomandăm să vă păstrați lentilele dvs. în etui, atunci când nu le folosiți. Dacă lăsați lentilele fotosensibile expuse la razele UV tot timpul, perioada de corecție a tentei va scădea semnificativ

STRATURI ANTIREFLECTIVE SAU ANTI-REFLEXII (AR)

Stratificarea antireflectiva sau anti-reflexii (AR) este un tip de invelis optic aplicat suprafetelor lentilelor pentru a reduce gradul de reflexie a luminii. Aceasta imbunatateste eficienta ochelarilor din moment ce o cantitate mai mica de lumina e pierduta. Beneficiul principal este eliminarea reflexiei insasi, acest invelis aplicat lentilei imbunatateste atat vederea dumneavoastra prin lentila cat si aspectul ochelarilor.
Rezultatul este ca veti sesiza o diminuare a stralucirilor, reflexiilor deranjante si a halourilor formate in jurul fasciculelor de lumina, acest lucru reprezentand un beneficiu important atunci cand conduceti noaptea.
De asemenea, stratul antireflex reduce reflexiile pe interiorul si exteriorul lentilei , creand astfel un efect estetic placut . Reflexiile interne arata ca niste inele care fac lentilele sa para groase. Reflexiile externe va mascheaza ochii de o imagine clara, completa atunci cand cineva va priveste. Deci, cu un strat antireflex, reflexiile sunt eliminate si lentilele ochelarilor par mai subtiri pana la inexistente, iar ochii dumneavoastra devin mai vizibili pentru a usura contactul vizual cu alte persoane.
Invelisul antireflex, este de asemenea benefic cand se aplica suprafetei interioare a lentilei ochelarilor de soare deoarece elimina reflexiile razelor solare din ochii dumneavoastra, cand soarele se afla in spatele dumneavoastra (din moment ce scopul ochelarilor de soare este de regla cantitatea de lumina ce ajunge la ochi si deoarece nu sunteti preocupat de a realize contact vizual cu celelalte persoane, nu exista un beneficiu real de a avea invelis antireflectiv pe fata exterioara a lentilelor).
Se recomanda ca la curatarea lentilor trate cu AR sa folositi produsele indicate de opticianul dumneavoastra. Produsele de curatat lentile ce au in compozitie materiale chimice dure pot dauna sistemului antireflectiv.
De asemenea, nu incercati niciodata sa stergeti lentile tratate AR fara a le umezi in prealabil. Folosirea unui material textil uscat poate duce la aparitia zgarieturilor. Pentru ca sistemul antireflectiv elimina reflexiile luminii care mascheaza micile defecte ale lentilei, zgarieturile fine vor fi mult mai vizibile la produse tratate contra reflexiilor decat la cele simple.

Tratamente ale lentilelor tip – oglindã

Wiley X  ofera mai multe tipuri diferite de tratamente ale lentilelor ochelarilor de soare si celor de vedere. Invelisurile tip “oglindã” sunt doar pentru aspectul vizual al ochelarilor, neavând nici un efect asupra vederii. Mai jos puteti afla  mai multe despre tipurile de invelisuri ale lentilelor Wiley X.
Silver Flash

Silver Flash este o oglinda slaba, si este posibil sa vedeti ochii purtatorului prin lentile. Silver Flash nu este disponibil pentru ochelarii de vedere.

WX Mirror

WX Mirror este un invelis de tip oglindã, intens, care nu permite sã vezi prin lentile, ochii purtãtorului  . Acest tip de invelis nu este disponibil pentru ochelarii de vedere.

Soft Mirror

Soft Mirror este dezvoltat de catre producãtorul nostru de ochelari de vedere SHAMIR, si este o combinatie intre Silver Flash si WX Mirror, cu o inclinatie spre Silver Flash. Soft Mirror vine in patru culori diferite: Auriu, Argintiu, Albastru si Verde Smarald – disponibile doar la ochelarii cu prescriptie medicala.

 

lentila invelis bronz flashInvelis oglindã – Bronz/Auriu
lentila invelis argintiu silverInvelis oglindã – Argintiu
lentila polarizata blue mirrorInvelis oglindã – Albastru
lentila polarizata emerald green mirrorInvelis oglindã – Verde Smarald

 

Tehnologia lentilelor polarizate WILEY X

Straturi lentila Wx

Stratul 1 si 8 – SLICK

Învelișul nostru optic transparent este un amestec superhidrofob ce respinge apa, sarea și gheața de pe suprafața lentilelor. De asemenea, previne pătarea feței acestora. Acest înveliș avansat face petele ușor de îndepărtat cu ajutorul  țesăturii de microfibre furnizate împreună cu ochelarii Wiley X.

Stratul 2 si 7 – T-SHELL

Acest înveliș dur și flexibil adaugă un strat în plus de rezistență la zgârieturi fiecărei lentile, pentru o protectie sporită și o viață mai lungă. Previne spargerea sau deteriorarea lentilei pentru a menține claritatea vizuală.

Stratul 3 si 6 – Lentile Policarbonate SELENITE

Reprezintă sursa de rezistență la spargerea lentilelor WX. Fiecare lentilă este decupată prin ștanțare dintr-un prefabricat mai mare pentru a elimina distorsiunile și pentru a garanta claritatea optică din orice unghi. SELENITE™ este de 10 ori mai rezistent la impact decât sticla sau lentilele rășinoase și depășește cu ușurință standardele de rezistență la impact globale.

Stratul  4 – Film polarizat FILTER 8

Acest film patentat adaugă 99,9% polarizare și 100% protecție anti-UV pentru o claritate și un contrast unice. Împreună cu invelișurile noastre High-tech permite pătrunderea unei cantități fantastice de lumină către ochi. Asigura obținerea unei acuități vizuale perfecte.

Stratul 5 – Învelișul AR (anti-reflex) VIOLET 4

Adaugă încă un filtru optic fiecărei lentile pentru a elimina strălucirea interioară a lentilei ceea ce prezintă o cauză majoră de oboseală și tensiune pentru ochi.